SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK!

ELKORE MI SALUTAS VIN!







Szerzői jogvédelem az oldalon


Az oldalon elhelyezett cikkeim és írásaim, fordításaim a szellemi tulajdonomat képezik, ezért kérem, hogy a szellemi alkotásokhoz fűződő jogokat tartsd tiszteletben!

Copyright © Szabadi Tibor J./Avezi - 2008
CC. Jog Fenntartva a közzétett írásokra, fordításokra.

2008. augusztus 21., csütörtök

Allan Kardec - Mi a spiritizmus?






RECENZIÓ

Mi a spiritizmus?

Allan Kardec

A spiritizmus a maga egyszerűségében c. könyvéről

A szerző neve már szerepelt ezeken az oldalakon egy hosszabb és kimerítőbb könyvével kapcsolatban. Most egy nem sok oldalas írásáról ejtek pár szót, mert a spiritizmust nem ismerők számára fontos lehet.
A spiritizmust ugyanis meglehetősen lejáratták azok a komolytalan kísérletezők, akik felelőtlenül játszadoztak a szellemvilág lényeivel, jelenségeivel. A szerző, aki alapos és felkészült ismerője e világnak, maga is ezeknek a jelenségeknek említésével kezdi írását. A „táncoló asztalok” a 19. században felkeltették az érdeklődést a szellemvilág létére. Amerikából Európába került át ez a „divat” és szórakozás, amit a kor uralkodó szellemi irányzatai alapján csak kritizáltak, ahelyett, hogy komolyabban is megvizsgálták volna a jelenség valódi hátterét, okait, szereplőit.
A szellemvilág lényei ugyanis léteznek, és még hatnak is a fizikai világra, jóllehet nem a fizika törvényei szerint. Ezért nem is fizikai létezőként viselkednek. Kapcsolatot felvenni velük azonban manapság a médiumok képesek. Ők is különböző módokon teszik ezt: vannak látó, és vannak halló médiumok.
A szerző megkülönbözteti a szellemek közléseinek többféle kategóriáját is. Ez elsősorban attól függ, hogy a közlő szellem milyen fejlettségi szinten áll. Mert hogy a szellemvilág lényei is éppoly változatossággal bírnak, mint a fizikai testben élő testvéreik, sőt maguk a médiumok is. A legfontosabb közléseket a legfejlettebb szellemek adják, s ezeket csak a hasonlóan fejlett lelkű, és felkészültségű médiumok képesek átvenni. Ezekre az üzenetekre fontos odafigyelnünk, mivel tanácsaikkal megkönnyítik számunkra a fizikai világban való eligazodást is, de elsősorban felnyitják a szemünket egy nagyobb valóságra, megláttatják velünk, hogy nem csupán fizikai lények vagyunk, hanem sokkal többek. És ezen tanításaikon keresztül segítenek abban, hogy megtaláljuk valódi boldogságunkat itt a Földön, és odaát a szellemi világokban is, mivel fizikai testünk halála után valójában nem szűnünk meg létezni.
Allan Kardec kis könyvében összegzi a szellemek tanításainak lényegét, melynek alapjával, Isten létének és tulajdonságainak rövid összefoglalásával kezdi, törvényeinek ismertetésével folytatja, majd összehasonlítja a mi, emberek fizikai létének és szellemi életének feladatait, amelynek végső célja a szenvedés, a büntetés, a gőg, az önzés és hasonló emberi tulajdonságok meghaladása egy jobb földi és égi lét érdekében.
A spiritizmus nem vallás, hanem egy eszköz az emberiség számára ahhoz, hogy szebb, jobb és boldogabb életet élhessen végre.
Köszönet e könyvért a brazil eszperantista spiritisztáknak, akik anyagi és szellemi lehetőséget is biztosítanak ezeknek a fontos könyveknek a MAGYAR NYELVŰ megjelentetéséhez!

Írta:
dr. Minya Klára

2 megjegyzés:

Avezi írta...

köszönöm az olvasást!

Unknown írta...

Olá! Feliz em saber que o Espiritismo chegou na Hungria. Abraços do Brasil.
Hello! Happy to know that Spiritism has arrived in Hungary. Hugs from Brazil.

.

Copyright © Szabadi Tibor J./Avezi - 2008
CC. Néhány Jog Fenntartva a közzétett írásokra.

avezi.blogspot.com © 2008Design by: Avezi&Inasi
.


 

blogger templates | Make Money Online